ایمن پلیمر شیمی

کاربرد فوم پاششی پلی یورتان در صنعت دام و طیور

کاربرد فوم پاششی پلی یورتان در صنعت دام و طیور

تاریخ انتشار : 27 اسفند 1402
فهرست مطالب ساختمان مخصوص پرورش حیوانات و طیور با توجه به استاندارد به گونه ای ساخته می شوند که…. در مقابل عوامل مختلف محافظت شده باشند. این ساختمان ها اغلب در معرض تغییراتی از جمله میزان رطوبت محیط و بخار آب هستند. این امر مشکلاتی را برای ساختمان ها به خصوص ساختمان هایی که سقف […]
فهرست مطالب

ساختمان مخصوص پرورش حیوانات و طیور با توجه به استاندارد به گونه ای ساخته می شوند که….

در مقابل عوامل مختلف محافظت شده باشند. این ساختمان ها اغلب در معرض تغییراتی از جمله میزان رطوبت محیط و بخار آب هستند. این امر مشکلاتی را برای ساختمان ها به خصوص ساختمان هایی که سقف آنها فلزی باشد ایجاد می کند. علاوه بر آن، اینگونه تغییرات اگر که آن ساختمان برای پرورش حیوانات یا نگهداری از غذای آنها باشد، می تواند اثراتی منفی را به همراه داشته باشد. موارد گفته شده حاکی از اهمیت عایق سازی اینگونه ساختمان ها است که در این مقاله، به عایق سازی سالن های پرورش دام و طیور توسط فوم پاششی (اسپری) پلی یورتان پرداخته خواهد شد.

زمانی که بحث عایق سازی مرغدانی ها یا انبار غلات مطرح می شود، باید از تمیز و عاری بودن محیط از هر گونه جانورهای موذی اطمینان حاصل کرد. همچنین، اگر ساختمان به خوبی عایق نشده باشد، مواد خوراکی نیز به سرعت از بین خواهد رفت. لازم به ذکر است که عایق های متنوعی برای این منظور وجود دارند.

انواع عایق های موجود برای مرغدانی ها و انبار غلات

برای عایق سازی انبار غلات و مرغدانی ها، انتخاب های متعددی پیش رو هست که در ادامه به آنها اشاره می شود:

استفاده از فوم های تخته ای

فوم تخته ای یک فوم پانلی سخت است که یا از پلی استایرن، ایزوسیانورات یا پلی یورتان ساخته می شود. این تخته ها می توانند دارای طول ها، ضخامت ها و رویه های (روکش های) متفاوتی با توجه به محیطی که در آن قرار می گیرند باشند. به بیان دیگر، لازم است که فوم به ابعاد مورد نیاز برش زده شود و سپس نصب گردد. برای این منظور و ثابت قرار دادن فوم در محل، باید از چسب استفاده شود.

عایق سازی با الیاف شیشه

همان طور که از اسم آن مشخص است، این عایق، از الیاف های شیشه ساخته شده است که از آن به حالت رولی، برای عایق سازی استفاده می شود پس همانند فوم تخته ای نیاز به برش، متناسب با ابعاد مورد نظر دارد. این عایق به خوبی حفرات را پر نمی کند و در نتیجه، بعد از عایق سازی همچنان امکان تبادل هوا با محیط بیرونی وجود دارد.

فوم پاششی سلول بسته

این فوم به صورت پاششی بر روی بستر اعمال می گردد و پس از شکل گیری کامل، عایقی بدون درز و یک پارچه را به وجود می آورد که به دلیل داشتن پایداری و مقاومت آن در برابر آب شناخته شده است. در حقیقت، درزبندی مناسب این امکان را فراهم می آورد که دام ها در محلی با گرمای مطبوع و خشک باقی بمانند. به بیان دیگر، در فصول تابستان و زمستان در اثر تغییرات چشم گیر آب و هوا، اگر ساختمان به خوبی عایق نشده باشد، محیط داخلی آن به شدت سرد خواهد شد و زمانی که دمای هوا در تابستان ها افزایش یابد، هوای داخل آن به شدت گرم خواهد بود. با وجود اینکه مقداری تغییرات دمایی برای حیوانات قابل تحمل است اما اما اگر بازه تغییرات دمایی بیش از حد افزایش یابد، برای آنها نامطلوب است.

فوم پاششی پلی یورتان

علاوه بر آن، در صورت عدم عایق سازی مناسب، جوندگان می توانند وارد محیط ساختمان ها شوند و مواد غذایی را از بین ببرند. از طرفی، تغییرات دما و رطوبت، شرایط ایده آلی را برای رشد قارچ و کپک فراهم می آورد. از این رو، چاره اندیشی برای رفع این مشکلات ضروری بود؛ بدین معنی که عایق سازی اینگونه ساختمان ها برای حفظ شرایط مناسب محوطه داخلی، امری بسیار دارای اهمیت می باشد.
اسپری پلی یورتانی به طور مستقیم بر روی سطح بیرونی دیوارها و سقف ها اعمال می شود و تمام خلل و فرج ساختار را به خوبی پر می کند و پس از عایق سازی توسط آن، دیگر نیازی به تمدید دوباره یا جایگزین کردن عایق نمی باشد زیرا که این عایق برخلاف عایق های دیگری مانند الیاف شیشه، دچار ریزش یا به اصطلاح شکم دادن نمی شود. از طرف دیگر، این روش عایق سازی ساختمان ها بسیار ساده و مقرون به صرفه تر از روش های عایق سازی متداول است؛ موارد گفته شده باعث برتری اسپری پلی یورتان نسبت به هر عایق دیگر می شود.

نقش فوم پاششی پلی یورتان در صنعت دام و طیور

از سال های ۱۹۹۰ بود که برای عایق سازی ساختمان ها از فوم پلی یورتان استفاده شد. فوم پاششی پلی یورتان برای عایق سازی سازه های موجود در مزارع و ساختمان های صنعتی به دلیل سفتی و دوام خود گزینه ای بسیار ایده آل محسوب می شد. این فوم پلی یورتانی، مقاومت مکانیکی بالایی دارد و به خوبی به سطح بستری که بر آن اعمال می شود می چسبد و بدین صورت به استحکام سازه (تا حدود ۴۰۰٪) نیز می افزاید. به بیان دیگر، امکان اعمال پاشش این فوم بر روی هر سطحی وجود دارد بدون اینکه نیازی به تغییری در ساختارهای سازه فعلی باشد.
فوم پاششی پلی یورتان علاوه برآنکه عایق حرارتی بسیار مناسبی است نسبت به رشد قارچ و کپک نیز مقاومت خوبی دارد که این مورد ذکر شده در حوزه ساختمان های صنعتی و ساختمان های مخصوص نگهداری و پرورش حیوانات یا انبارهای نگهداری از مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. این فوم همچنین بر خواص سدگری سازه در برابر جریان هوا، تاثیر می گذارد.
با عایق سازی مناسب این ساختمان ها، بازده انرژی بهبود می یابد و از ایجاد شدن پل های حرارتی کاسته و از اتلاف انرژی حرارتی جلوگیری می شود. این امر همچنین بر کیفیت تهویه محیط داخلی ساختمان، تاثیر مثبت می گذارد و از سازه در مقابل خوردگی و تجمع بخارات آب محافظت به عمل می آورد.
موارد فوق بیانگر آن است که به کمک عایق سازی مناسب توسط فوم پلی یورتان می توان نرخ مرگ و میر حیوانات و احشامی را که در اینگونه ساختمان ها نگهداری می شوند و هزینه هایی که صرف گرمایش این محیط می شود را کاهش داد.

فوم پاششی سلول بسته

به عنوان جمع بندی مطالب فوق می توان گفت که عایق پاششی پلی یورتانی مزیت های بسیاری برای سوله های کشاورزی به همراه دارد. فوم پاشش شده به خوبی به انواع گستره ای از بسترها از جمله فلز، چوب و … می چسبد و حتی امکان اعمال فوم بر روی پوشش های قبلی عایق نیز وجود دارد. در حقیقت، این فوم مانند یک درزبند عمل می کند و تمام حفرات موجود در سازه را پر می کند که این امر به صرفه جویی در انرژی کمک شایانی می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

مقاله تهیه شده در واحد تولید محتوا شرکت ایمن پلیمر شیمی استفاده از مقالات تنها با ذکر منبع مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *