ایمن پلیمر شیمی

تاریخچه پلی یورتان

تاریخچه پلی یورتان

تاریخ انتشار : 18 شهریور 1403
یورتان برای اولین بار در اوایل سال‌های ۱۸۴۹ توسط شیمیدان فرانسوی وورتز (Wurtz) سنتز شد. او روش تهیه منوایزوسیانات‌ها و تولید یورتان‌ها را از واکنش گروه‌های ایزوسیانات با الکل‌های اولیه و آمین‌های ثانویه توصیف کرد.

یورتان اولین بار در اوایل سال­های ۱۸۴۹ توسط Wurtz سنتز شد کار او توصیف کننده تهیه منو ایزوسیانات‌ها و سپس تولید یورتان‌ها و اتصالات اوره به ترتیب از واکنش گروه ایزوسیانات با الکل اولیه و آمین ثانویه است. پس از آن، در سال ۱۹۳۷، دکتر اتو بایر در آلمان در تلاش برای سنتز الیاف‌های پلیمری بود که با نایلون بتوانند رقابت کنند که موفق شد برای اولین بار پلی یورتان را با واکنش دادن دی ایزوسیانات با پلی استری دارای دو گروه هیدروکسیل در انتهای زنجیر آن (دی ال پلی استری)، سنتز کند. با وجود اینکه کار او در زمان خودش یک پیشرفت عظیم غیرمنتظره بود اما، در ابتدا این پلیمر بی مصرف بود. در حقیقت بایر، روشی نوین را برای سنتز آمیزه ­ای درشت مولکولی ابداع کرد؛ به این روش پلیمریزاسیون، واکنش افزایشی می‌گویند (دسته ای خاص از واکنش تراکمی) که با عنوان پلیمریزاسیون مرحله ­ای نیز شناخته شده است. واکنش دی ایزوسیانات با دی ال در زیر نمایش داده شده است:

تاریخچه پلی یورتان

خدمات پس از فروش

شرکت ایمن پلیمر شیمی تولید کننده پلی اورتان مایع باکیفیت و استاندارد جهانی است. برای استعلام و خرید با ما تماس حاصل نمایید.

در سال ۱۹۴۰، اولین الاستومرهای پلی یورتان با موفقیت گسترش یافتند. این الاستومرها دسته­ ای از مواد پلی یورتانی هستند که مشخصه‌های فیزیکی مشابه با لاستیک داشتند. در طی جنگ جهانی دوم، این مواد جدید به جایگزین ارزان­ تری بجای لاستیک تبدیل شدند که در آن سال‌ها کمیاب و گران قیمت بود و همچنین، به عنوان پوششی برای محافظت دیگر مواد متداول مانند فلزات و چوب استفاده شد.

سال ۱۹۵۳، اولین فوم پلی یورتان صنعتی در آمریکا تولید شد که فومی سخت بود و در عایق ­سازی بکار می‌رفت و سه سال بعد تر، فوم‌های منعطف ­تر و ارزان­ تری در آن جا مرسوم شد. این فوم‌های منعطف در یک فرآیند دو مرحله­ای تولید می‌شدند که در مرحله اول پلی ال‌های پلی اتری از طریق واکنش با دی ایزوسیانات اضافی درگیر می‌شدند و سپس در مرحله دوم با آب و دی ایزوسیانات واکنش می‌دادند. در ۱۹۵۸ و ۱۹۵۹ عوامل فعال سطحی سیلیکونی و کاتالیست‌های قلع توسعه یافتند که باعث تک مرحله­ ای شدن فرآیند تولید فوم پلی یورتان و کاهش هزینه نهایی فوم شد. در سال‌های ۱۹۶۰، فوم‌های نیمه سخت پلی یورتانی در قطعات داخلی خودرو برای ایمنی کاربرد پیدا کردند. در ۱۹۶۹، شرکت بایر از روش تزریق در قالب (RIM) برای ساخت تمام قطعات پلاستیکی خوردو استفاده کردند که در این روش، واکنش دهنده‌ها با هم مخلوط و به درون قالب تزریق می‌شدند.

امروزه، پلی یورتان‌ها یک سیر تکاملی را طی کرده ­اند و در بین پلیمرهای ویژه، از اهمیت بالایی برخوردارند. از آنها برای تولید پوشش‌ها، الیاف‌ها و ترموپلاستیک‌های پلی یورتانی می‌تواند استفاده شود. دلیل گسترش محبوبیت پلی یورتان‌ها، همه کاره بودن آن ها است به این معنی که مواد سازنده آن ها می‌تواند به گونه ای انتخاب شود که پلیمر حاصل به قدری نرم باشد که در مبلمان حس راحتی بیشتری را فراهم کند و به قدری پایدار باشد که در تایرها استفاده شود. به بیان دیگر، از آنجایی که پلی یورتان‌ها می‌توانند خواص بسیار متنوعی داشته باشد، از آنها در کاربردهای متنوعی استفاده می‌شود. علاوه بر آن، فوم­ه ای پلی یورتانی دارای مزیت پخت محیطی هستند و تمام اجزای سازنده آنها در دمای محیط به صورت مایع است. از این رو، تحقیق، بهبود و توسعه مداوم مواد اولیه سازنده پلی یورتان­ ها و حتی بهینه­ سازی فرمولاسیون ­ها با توجه به نیاز مشتریان به عنوان یکی از اهداف اصلی شرکت ایمن پلیمر شیمی به طور جدی دنبال می­ شود.

مقاله تهیه شده در واحد تولید محتوا شرکت ایمن پلیمر شیمی
استفاده از مقالات تنها با ذکر منبع مجاز است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *