ایمن پلیمر شیمی

فوم اسپری پلی یورتان

نگاهی به فوم اسپری پلی یورتان

تاریخ انتشار : 26 اسفند 1402
فهرست مطالب فوم اسپری پلی یورتان جزء مواد منحصر به فرد برای کاربرد در سقف می باشد، که به صورت مستقیم بر روی سطح سقف اسپری می شود و در عرض چند ثانیه حجمشان به 20 تا 30 برابر حجم اولیه می رسد. فوم با چسبندگی کامل، یک ساختار سلول بسته را تشکیل می دهد […]
فهرست مطالب

فوم اسپری پلی یورتان جزء مواد منحصر به فرد برای کاربرد در سقف می باشد، که به صورت مستقیم بر روی سطح سقف اسپری می شود و در عرض چند ثانیه حجمشان به 20 تا 30 برابر حجم اولیه می رسد. فوم با چسبندگی کامل، یک ساختار سلول بسته را تشکیل می دهد که در برابرنفوذ آب مقاومت است. به دلیل این خواص، فوم اسپری پلی یورتان را می توان:

Improve Drainage: به منظور از بین بردن ناهمواری موجود در سقف می توان فوم پلی یورتان را در ضخامت های مختلف اعمال کرد.

Insulate: در صورتی که مقدار R-value فوم پلی یورتان حدود 6.3 باشد، ضخامت فوم را ممکن است برای رسیدن به مقدار مطلوب تغییرداد.

Waterproof: ساختار سلول بسته شده فوم های پلی یورتان مانع نفوذ جریان آب می شود. از آنجایی که فوم کاملا به سطح چسبیده است، حتی اگر در فوم سوراخی ایجاد شده باشد، هیچ راهی برای جریان یافتن آب وجود ندارد.

Breathe: بخار آب از طریق فوم پلی یورتان نفوذ می کند. مشکلات نیروی بخار آب را می توان با استفاده مناسب از فوم پلی اورتان و تاخیردهنده های بخار های برطرف ساخت.

Self-flash: جدایش مواد ضد آب و جاذب آب حذف شده است.

مانند تمام سیستم های سقفی، فوم اسپری پلی یورتان اسپری باید به درستی طراحی و نصب شوند؛ هدف از این مقاله ارائه توضیحات و اطلاعاتی در مورد طراحی، نگهداری و تعمیر فوم اسپری پلی یورتان می باشد. در ادامه این مقاله شیمی فوم پلی یورتان مورد بحث قرار خواهد گرفت.

شیمی فوم 

محصول واکنش شیمیایی فوم پلی یورتان بر روی سطح سقف رخ می دهد. اختلاط دو جزء رزین و ایزو در نازل یک تفنگ اسپری انجام می گیرد و بر روی سطح سقف اعمال (اسپری) می شود و در نهایت فوم سخت تشکیل خواهد شد.

اجزاء تشکیل دهنده:

تمامی تولیدکنندگان سیستم های فوم پلی یورتان، مواد شیمیایی خود را در دو دستگاه کانتینر(بشکه، مخزن tote یا مخزن تحت فشار) قرار می دهند.به استثنای تعدادی از سیستم مخازن تحت فشار، کلیه کانتینرها بر اساس محتویات و کد رنگ برچسب گذاری می شوند. کدگذاری ممکن است به شرح زیر باشد:

جزء A: ایزو
جزء B: رزین
هرگز دو جزء را بدون تجهیزات مناسب با یکدیگر ترکیب نکنید و تجهیزات مورد استفاده برای یک جزء نباید برای دیگری استفاده شود. ایزو و رزین به هنگام اختلاط به شدت واکنش پذیر هستند، آلودگی متقابل باعث ایجاد یک فاجعه واقعی می شود. سیستم های شیمیایی فوم دارای عمر مفید(shelf time) می باشند. حتما تأیید کنید که سیستم فوم در حال اجرا، دارای تاریخ انقضا باشند. سیستم های فوم برای استفاده در هوا و سطح دمای مشخص طراحی شده اند. سیستم های سریع، منظم و کند برای شرایط متنوع فصلی در دسترس هستند. همیشه سرعت سیستم توصیه شده توسط سازنده برای شرایط محیطی خاص را استفاده کنید.

ایزوسیانات

MDI پلیمرشده (متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات) یک ایزوسانات است، که در اثر واکنش با رزین پلی ال، به صورت پلی یورتان تشکیل می شود. ایزو نیز با آب (از جمله رطوبت هوا) بسیار واکنش نشان می دهد. جابه جایی ایزوسیانات نیازمند مراقبت بیشتری نسبت به رزین می باشد. در حالی که ایزو سیانات در انبارش و استفاده، باید تمیز، خشک و بالای نقطه انجماد نگه داشته شود؛ در غیر این صورت، جامدات (محصول پلیمریزاسیون واکنش آب و ایزوسیانات) ممکن است موجب ایجاد خط و فوم کیفیت پایین شوند.

رزین

رزین مخلوط چند جزء می باشد که شامل:
پلی ال به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده، ستون فقرات (backbone) فوم را تشکیل می دهد.
عامل پف زا یک ماده تولید کننده گاز است که باعث شکل گیری و رشد سلول های فوم می شود که مقدار آن تعیین کننده دانستیه فوم می باشد.
کاتالیزور ماده ای است که سرعت واکنش سیستم فوم را کنترل می کند. کاتالیزور به آرامی فعالیت خود را با گذشت زمان از دست می دهد؛ عمر مفید سیستم های فوم تحت تاثیرعمر کاتالیست است.
یک سورفاکتانت به عنوان عامل یاری رسان اختلاط برای اجزا عمل می کند، که به کنترل اندازه سلول کمک می رساند.
عامل بازدارنده شعله باعث کاهش قابلیت اشتعال پذیری فوم پلی یورتان می شود وفوم را قادر می سازد تا نیازهای اشتعال پذیری ساختمان را برآورده سازد.
ترکیب رزین نیز باید تمیز و خشک نگه داشته شود. کانتیرهای رزین تحت فشار ممکن است مجهز به درپوش کمک کننده خلاء باشند. کانتیرها باید در دمای 65 تا 85 درجه فارنهایت نگهداری شوند. اگر رزین بیش از حد گرم شود، منجر به بخار عامل پف زا می شود که سبب کاهش عامل پف زا و یا فشار بالای کانتینر می شود. اگر دما خیلی پایین باشد باعث افزایش ویسکوزینه و در نتیجه بروز مشکلاتدر پمپاز می شود.

تقریبا تمام سیستم های شیمیایی فوم با نسبت 1: 1 مخلوط می شوند.اگر این نسبت حفظ نشود، فوم off-ratio شکل می گیرد. فوم off-ratio( فاقد ایزو یا فاقد رزین) نیازهای فیزیکی فوم سقف را برآورده نمی کندو باعث تاول یا نشت آب را تاول زده و یا آب نشت . یا برخی مسائل دیگر می شود. . واکنش ایزو و پلی ال گرمازا (اکسوترم) می باشد. این گرما باعث افزایش دمای مواد تشکیل دهنده، تبخیر عامل پف زا و افزایش سرعت واکنش می شود.

ضخامت فوم اسپری پلی یورتان 1 تا1.2 اینچ می باشد. برای اعمال ضخامت کمتر، خطر کمبود مواد لازم برای تولید گرمای و دمای مورد نیاز برای تولید فوم سقفی با کیفیت بالا وجود دارد و احتمال لایه لایه شدن را کاهش می دهد.

از آنجا که یک توده مواد واکنش دهنده گرما ایجاد می کند و به علت خاصیت عایقی فوم، یک حجم زیادی از مواد واکنش دهنده مقدار زیادی گرمای داخلی ایجاد می کند.

فوم سقفی نباید بیش از حد ضخیم باشند. تست اسپری (برای بررسی کیفیت فوم، spraypattern، و غیره) باید بر روی مقوا قرار داده شود. این تجمع فوم ها باید چند دقیقه پس از اسپری به حداقل برسد و یا به صورت بخش های کوچکتر تشکیل شود تا از گرمای تولید و احتراق خود به خودی خود جلوگیری شود.

بسترهای سرد می توانند باعث کاهش گرمای سیستم شوند و گرما را از جرم واکنش جذب کنند. این از دست دادن گرما ممکن است منجر به از دست دادن عملکرد فوم شود. در بدترین حالت، عامل پف زا ممکن است به مایع بازگردد، باعث افت عملکرد و ویژگی های فوم می شود.

واکنش فوم پلی یورتان مانند چسب می باشد. قطرات مواد از تفنگ اسپری ممکن است در هوا نفوذ کرده، سریعا واکنش دهند و درنتیجه به سطح لباس ، عینک، دیوار، پنجره، و اتومبیل بچسبند. لباس های قدیمی یا لباس های یکبار مصرف را بپوشید. اپراتور باید اقدامات احتیاطی لازم برای جلوگیری از این خطرات احتمالی را انجام بدهد. خواص فوم پلی یورتان معمولی عبارتند از:

فوم اسپری پلی یورتان

مقاله تهیه شده در واحد تحقیق و توسعه شرکت ایمن پلیمر شیمی

استفاده از مقالات تنها با ذکر منبع مجاز است.

فوم اسپری پلی یورتان به عنوان یکی از محصولات شرکت ایمن پلیمر شیمی ارائه می گردد:

اطلاعات فوم اسپری پلی یورتان

برای دریافت قیمت و اطلاعات فنی با تلفن های ۸۸۷۵۱۰۹۵ – ۰۲۱ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *