فهرست مطالب
اتلاف انرژی حرارتی
اتلاف انرژی حرارتی عامل مهمی است که بیانگر لزوم عایق سازی سیستم های تهویه مطبوع در ساختمان های صنعتی است. عایق سازی مناسب کانال های تهویه، امکان ایجاد راندمان بالاتری را در کل سیستم می دهد و باعث صرفه جویی قابل توجهی شود. بنابراین، برای دستیابی به راندمان حرارتی مناسب ساختمان، عایق کاری لوله های تهویه به جای یک گزینه تبدیل به یک ضرورت می شود.
شرایط استفاده از عایق حرارتی کانالهای تهویه در آییننامه «شرایط فنی ساختمانها و محل آنها» تعیین شده است. با توجه به محتوای آیین نامه، اگر تاسیسات تهویه در اتاق های گرم نشده قرار داشته باشند، یا به هر روش دیگری مستعد اتلاف گرما باشند، لازم است که از آن با عایق مناسب محافظت شود که این عایق باید نسبت به گسترش و پیشروی آتش مقاوم باشد.
در حقیقت، تهویه و تهویه مطبوع باید کیفیت مناسب محیط داخلی، از جمله حجم تبادل هوا، تمیزی آن، دما، رطوبت نسبی، سرعت حرکت آن در اتاق را تضمین کند، همزمان با آنکه، مقررات جداگانه و الزامات استانداردهای لازم برای تهویه و همچنین شرایط ایمنی آتش سوزی و الزامات صوتی مشخص شده در آیین نامه را حفظ می کند.
خدمات پس از فروش
ایمن پلیمر شیمی، پیشرو در تولید پلی یورتان، با ارائه محصولات متنوع و کارآمد، نیازهای تخصصی شما را به بهترین شکل پاسخ میدهد.
ماده عایق کننده و ضخامت مناسب آن برای کانال های تهویه
لایه عایق کانال های تهویه باید ضخامت مناسبی داشته باشد که انتخاب این ضخامت بهینه از اهیمت بالایی برخوردار است. مسئله کلیدی در اینجا محل نصب کانال ها است و بنابراین محلی گرم نشده، نیاز به عایق ضخیم تری نسبت به فضایی در سقف کاذب دارد. ضخامت لایه عایق، تحت تأثیر گردش هوا در مجاورت مجرای تهویه قرار می گیرد. در این مورد، حتی حرکت جزئی هوا نیاز به حفاظت حرارتی ضخیمتری دارد. به بیان دیگر، در زمان عایق کاری، تعیین صحیح محیط عایق کاری و تا حد امکان دقت در فرآیند عایق کاری بسیار مهم است.
برای حفاظت کامل در برابر آتش، عایق کانال تهویه باید از مواد غیر قابل اشتعال با ضریب هدایت حرارتی پایین ساخته شود. آنها همچنین باید دارای مقاومت بالایی در برابر عوامل خارجی، به ویژه در برابر آب باشند زیرا از آنجایی که عموما هوای خنک در داخل مجرای این کانال ها عبور می کند، احتمال میعان و تجمع آب بر روی سطح، به خصوص سطح بیرونی کانال تهویه وجود دارد. زمانی که این اتفاق رخ دهد، به ویژه در محیط هایی با میزان رطوبت بالا، آب می تواند از روی سطح چکه کند و خرابی هایی از جمله تغییر رنگ سقف ها یا کف را به بار آورد. همچنین، با گذشت زمان این امر می تواند موجب کاهش عمر مفید این کانال ها شود.
از طرفی، در اثر حرکت یا جریان هوا در داخل این کانال ها، سر و صدای زیادی ایجاد می شود که لازم است تقلیل یابد. از این رو، یکی از رایج ترین موادی که برای عایق سیستم های تهویه هوا بکار می رود، فوم پلی یورتان است. این فوم بر روی سطح داخلی کانال تهویه مونتاژ می شود و علاوه بر عایق سازی در مقابل حرارت به کاهش سر و صدا نیز کمک می کند.
پانل های پیش ساخته از فوم پلی یورتان برای کانال های تهویه
این پانل ها در اشکال مختلفی ساخته می شوند و می توانند در ابعاد مورد نیاز برش بخورند و به کمک چسب به یکدیگر متصل شوند. در حقیقت، کانال های تهویه هوا که با استفاده از پانل های فوم پلی یورتان از پیش عایق شده ساخته شده اند، از یک سری روش استاندارد پیروی می کنند. این فرآیندها بدون توجه به شکل مجرا یکسان است: ردیابی، برش، چسباندن، تاه کردن، چسب کاری، تقویت لبه های کار و آب بندی برای جلوگیری از نشتی.
لازم به ذکر است که در مقایسه با آهن گالوانیزه شده برای استفاده در عایق سیستم تهویه، این پانل های پلی یورتانی عملکرد بسیار بهتری را از خود نشان می دهند و فرآیند نصب آنها ساده است. از فوم پلی یورتان سخت برای این کاربرد استفاده می شود که دارای درصد بالایی سلول های بسته هستند و ضخامتی در حدود ۲۰ میلی متر دارند که با لایه ای نازک ۸۰ میکرونی از فویل آلومینیوم پوشانده می شوند. فویل، به نفوذ ناپذیری فوم در مقابل آب کمک می کند. برخی از ویژگی های این پانل ها در جدول زیر آورده شده است:
مزیت عایق پلی یورتانی
- به شدت سبک
- عدم نشتی هوا و کاهش فشار داخلی مورد نیاز سیستم برای داشتن عملکردی بهینه
- حفظ انرژی
- عدم پوسیدگی و حفظ ظاهر با گذشت زمان
- تمیزکاری آسان
- بی ضرر و غیر سمی
- کاهش میزان سر و صدا
کاربرد عایق پلی یورتان سیستم تهویه مطبوع
- بیمارستان
- هتل
- سوپرمارکت
- ورزشگاه
- فرودگاه
- فروشگاه مواد غذایی
- کارگاه
در نهایت می توان گفت که پانل های پلی یورتان مخصوص عایق کردن مجاری کانال های سیستم های تهویه مطبوع، روز به روز در سراسر جهان محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند. مواد اولیه این پانل ها برای تولید فوم پلی یورتانی سخت در شرکت ایمن پلیمر شیمی طراحی و فرموله شده اند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.